
تفاوت میلگرد ساده و آجدار1399/10/19
خلاصه مطلب: تفاوت میلگرد ساده و آجدار در داشتن آج و میزان مقاومت آنهاست. میلگردهای آجدار دارای مقاومت بیشتری از میلگردهای ساده هستند و به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
قبل از خرید میلگرد، لازم است بدانید که میلگردها به دو دسته ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند. این دو نوع از میلگردها از لحاظ خصوصیت با هم متفاوت هستند.
قبل از خرید و اطلاع از قیمت میلگرد، لازم است که نیاز شناخته شود و با توجه به نوع کاربرد، میلگرد مورد نظر، انتخاب گردد.
برای آسان تر شدن انتخاب، ما در این مقاله به تفاوت میلگرد ساده و آجدار می پردازیم.
میلگرد آجدار چیست:
میلگرد نوعی پروفیل است که از فولاد نورد گرم ساخته می شود که همچنین به آن آرماتور نیز می گویند. نماد میلگرد ساخته شده از فولاد نورد گرم، N است و میلگرد از بازیافت و ذوب فولادها با W نشان داده می شود.
میلگردهای آجدار به سه صورت آج مارپیچی، جناغی و مرکب در بازار موجود هستند.
میلگردهای آجدار به دلیل تراشکاری سطح آن دارای اتصالات دندانه دار هستند. خصوصیات ساختاری میلگردهای آجدار بهتر از میلگردهای ساده است. از ویژگی های مهم میلگرد، افزایش مقاومت کششی بتن است همچنین نقش مهمی در صنعت ساخت و ساز و همچنین عرشه های فولادی با بتن و مقاومت خوبی در برابر ضربات ساختمانی در هنگام زلزله دارد.
برای افزایش مقاومت سازه های بتنی از ۳۰ به ۴۰ درصد از میلگردهای آجدار استفاده می شود و به دلیل خواص مقاومت کششی، خمشی و ارتجاعی کردن بتن آرمه از این میلگرد در اسکلت فلزی سازه های بتنی استفاده می شود. مشخصات محاسباتی میلگرد، مقاومت تسلیمی و اتصالات چرخنده، مقاومت کششی است.
مشخصات محاسباتی میلگرد آجدار، عبارتند از:
· مقاومت در برابر تسلیم شدن
· اسپیسر میلگرد
· مقاومت کششی
موارد استفاده از میلگرد آجدار:
· افزایش مقاومت کششی بتن
· برای جلوگیری از افزایش طول آرماتورهای طولی در اثر کمانش و نیروهای برشی و جلوگیری از انتشار ترک
· برای افزایش مقاومت برشی ورق های بامبو و اتصال کامل بین خم های طولی و خیزران
· برای قرار دادن دو شبکه افقی متوالی با فاصله ثابت در داخل قالب (در کف بتونی و پایه ها)
· برای نگه داشتن آرماتورهای طولی یا عمودی در دیوارها و دال های بتونی یا بین دو لوح تقویت کننده
میلگرد ساده چیست:
به طور عمومی میلگردی را که دارای آج نباشد، میلگرد ساده می نامند. از میلگردهای ساده به طور گسترده در پروژه های عمرانی استفاده می شود.
از میلگرد ساده در بتن برای جبران مقاومت کششی پایین بتن، استفاده می شود.
اکثر میلگردهای ساده دارای برگ شناسنامه بوده که در آن آنالیز محصول آورده شده است. قطری که در برگ شناسایی میلگردهای ساده ذکر می شود، قطر اسمی آن است.
از موارد مصرف این نوع میلگرد می توان در صنعت و ساختمان سازی نام برد. برای جوشکاری میلگرد ساده بایستی شرایط پیش گرم طبق استاندارد ملی ایران ISIRI ۳۱۳۱ رعایت شود.
برای تولید میلگرد ساده ابتدا شمش را با استفاده از جک هیدرولیک در ردیف های مشخص در کوره هایی با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند و وقتی شمش ها داخل کوره قرار گرفتند، به وسیله جریانات گردابی در دمای بالا جهت نورد آماده می شوند. شمش ها پس از رسیدن به دمای مورد نظر جهت نورد به خط تولید ارسال می شوند، سپس شمش های پخته شده روی رول ها قرار گرفته و به طرف مرحله بعدی هدایت می شوند.
در مرحله رافینگ در سه مرحله از قطر شمش ها می کاهند و به طول آن ها اضافه می کنند و میلگردها پس از مرحله رافینگ بدون گذراندن مراحل استندها که برای آجدار کردن میلگرد استفاده می شود، به مرحله قیچی متراژ جهت برش میلگردهای تولید شده در طول های مشخص می روند، سپس میلگردهای تولیدی در زیر گیوتین های بسته بندی طبق استاندارد ISIRI ایران برش داده شده و در مرحله آخر بسته بندی می شوند.
به این نوع از میلگردها براساس استانداردهای قدیم میلگرد A۱ و براساس استانداردهای جدید میلگرد ساده ۲۴۰ گفته می شود. سه نوع دیگر این محصول با نام های A۲، A۳ و A۴ تولید می شود که در موارد بسیار زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. میلگرد ساده از قطر ۶ تا ۲۰۰ میلی متر تولید می شود.
مقاومت کششی میلگرد ساده در حدود ۳۶۰ نیوتن بر میلی متر مربع و مقاومت تسلیمی آن نیز ۲۴۰ نیوتن بر میلی متر است. از نظر سختی نیز میلگرد ساده در رده نرم قرار می گیرد.
از میلگرد ساده به عنوان میلگرد دورپیچ در اعضای سازه ایی بتن آرمه یا ساختمان های بتن آرمه استفاده می شود. در برخی موارد نیز مشاهده می شود که از این نوع میلگرد به عنوان میلگرد حرارتی در ساختمان استفاده می شود که یک اشتباه رایج در ساختمان سازی است. همچنین از دیگر مصارف این محصول می توان به شفت های صنعتی و نما اشاره کرد در حالی که موارد مصرف میلگرد آجدار در موارد ساختمانی و سازه های بتنی می باشد.
تفاوت میلگرد ساده و آجدار:
تعریف هر کدام از میلگردهای ساده و آجدار را در بالا گفتیم که تا حدودی می توان به تفاوت های این دو پی برد. میلگرد ساده همانطور که از اسمش نیز کاملا مشخص است، ساه می باشد و آج ندارد و میلگردهای آجدار دارای آج هستند.
آنچه که در نگاه اول به عنوان تفاوت میلگرد ساده و آجدار تشخیص داده می شود، سطح صاف میلگرد ساده در مقایسه با سطح برجسته میلگرد آجدار می باشد. میلگرد ساده دارای تنش تسلیمی کمتر، فرم پذیری بهتر و قابلیت جوش پذیری بهتر نسبت به میلگرد آجدار است. سطح میلگرد آجدار دارای برجستگی هایی است که این برجستگی ها می تواند در تقویت بتن نقش مهمی را ایفا کند در حالی که میلگرد ساده به طور مستقیم برای تقویت بتن آرمه، مورد استفاده قرار نمی گیرد.
کاربرد میلگردهای ساده بیشتر در پروژه های صنعتی می باشد و میلگردهای آجدار بیشتر در پروژه های ساختمانی و ساختمان سازی کاربرد دارد. البته در موارد ساختمانی نیز از میلگرد ساده به عنوان خاموت استفاده می شود.
تولید میلگرد آجدار نیز مانند میلگرد ساده می باشد با این تفاوت که در زمان شکل دهی، از قالب هایی برای آجدار کردن میلگرد استفاده می شود.
بسته بندی میلگرد ساده و آجدار باهم متفاوت است که به این دلیل که میلگرد آجدار A۳ وA۴ به دلیل پایین تر بودن قابلیت شکل پذیری نمی توانند به صورت کلاف عرضه گردند در حالی که میلگرد ساده و میلگرد آجدار A۲ در سایزهای پایین تر می توانند به صورت کلاف بسته بندی شوند.
یکی از مهمترین امتیازات میلگرد ساده نسبت به میلگرد آجدار، خاصیت جوش پذیری این محصول است، قابلیت جوشکاری میلگرد ساده A۱ به خاطر جنس فولاد آن بسیار بهتر از میلگرد آجدار است. میلگرد ساده را می توان با همه نوع از فرآیند های جوشکاری مانند برق، co۲ و.. جوشکاری کرد. برخی از میلگرد های آجدار خاصیت جوش پذیری ندارند.
برای افزایش مقاومت انواع میلگرد آجدار و ساده در برابر شرایط نامطلوب محیطی مانند خوردگی، اکسیداسیون، ضربه، سایش و ... از روش آبکاری استفاده می کنند.
خاصیت فرم پذیری فلزات به میزان کربن استفاده شده در هنگام تولید آن ها بستگی دارد. فرم پذیری میلگرد ساده A۱، با توجه به میزان تنش تسلیم و مقاومت کششی آن، بالا است، درصد کربن به کار رفته در میلگرد ساده نسبت به میلگرد آجدار بسیار پایین بوده و همین امر باعث فرم پذیری ساده آن می شود. هر چقدر درصد کربن به کار رفته در یک محصول بیشتر باشد، آن محصول به سمت تردی گرایش پیدا می کند. فرم پذیری زیاد باعث می شود، خم کردن میلگرد ساده به آسانی انجام شود. میزان کربن استفاده شده در میلگرد آجدار بیش از میلگرد ساده است، بنابراین خاصیت فرم پذیری میلگرد آجدار بسیار کم است. میلگردهای A۳ و A۴ توانایی فرم پذیری خیلی کمی دارند ولی میلگرد A۲ مقدار کربن کمتری نسبت به آن ها دارد و خاصیت فرم پذیری بیشتری نیز دارد.
از میلگرد ساده بیشتر در پروژه های صنعتی از قبیل تولید خاموت، میلگرد زیگزاگ، میلگرد حرارتی و ... استفاده می شود اما از میلگرد آجدار در صنعت ساختمان سازی برای افزایش نیروی برشی، استفاده در بتن ریزی کف سازه ها، تقویت فونداسیون و افزایش مقاومت بتن استفاده می شود.
سخن آخر:
میلگردها به دو دسته ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند.
میلگردهای آجدار به دلیل تراشکاری سطح آن دارای اتصالات دندانه دار هستند. به طور عمومی میلگردی را که دارای آج نباشد، میلگرد ساده می نامند.
میلگرد ساده دارای تنش تسلیمی کمتر، فرم پذیری بهتر و قابلیت جوش پذیری بهتر نسبت به میلگرد آجدار است. تولید میلگرد آجدار مانند میلگرد ساده می باشد با این تفاوت که در زمان شکل دهی، از قالب هایی برای آجدار کردن میلگرد استفاده می شود. فرم پذیری میلگرد ساده A۱، با توجه به میزان تنش تسلیم و مقاومت کششی آن، بالا است. میزان کربن استفاده شده در میلگرد آجدار بیش از میلگرد ساده است، بنابراین خاصیت فرم پذیری میلگرد آجدار بسیار کم است
از میلگرد ساده بیشتر در پروژه های صنعتی استفاده می شود اما از میلگرد آجدار در صنعت ساختمان سازی برای افزایش نیروی برشی، استفاده در بتن ریزی کف سازه ها و ... استفاده می شود.
کارخانه های تولید کننده میلگرد عبارتنداز: بافق یزد، آناهیتا گیلان، آذر امین تیکمه داش، ذوب آهن اصفهان، آتیه خلیج فارس، فولاد ابر کوه و ذوب آهن بوئین زهرا- آرین فولاد.
آیرون سنتر
آهن مرکزی یا ایرون سنتر عرضه کننده انواع میلگرد ساده و آجدار با قیمت های تضمینی است.
آیرون سنتر از سال ۱۳۷۶ فعالیت های خود را به عنوان مرکز خرید و فروش انواع آهن آلات آغاز کرده است. این مرکز به عنوان یکی از مراجع مهم قیمت گذاری و فروش محصولات بر پایه آهن و فولاد در ایران محسوب می شود.
مطالب اخیر

کوره تولید آهن چیست؟
آهن یکی از مهم ترین محصولات در صنعت است که در جاهای زیادی به کار می رود و کالاها و وسایل زیادی از آن ساخته می شود. یکی از مهم ترین وسیله ها در تولید فرایند آهن، کوره است. در این مقاله به این پرداخته شده است که کوره تولید آهن چیست.
کوره تولید آهن چیست؟
کوره وسیله یا جایی است که در آن کار ذوب مواد صورت می گیرد. در صنعت، کوره های مختلفی وجود دارد که هر کدام از آنها گرمای خاصی را تولید می کنند و هر کدام مزیت های خودشان را دارند.
در یک کوره تولید آهن، همان طور که مشخص است پس از ذوب مواد و کارهای دیگر آهن حاصل می شود. سنگ های معدن آهن در کوره ها ذوب می شوند و خالص می شوند و از آن خارج می شوند.
برای تولید آهن در یک کوره، مراحل مختلفی سپری می شود و مواد گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. آهن خام دارای ناخالصی است و برای همین است که در کوره ها این ناخالصی جدا می شوند. کوره تولید آهن با حرارتی که ایجاد می کند به خوبی باعث خلوص آهن می شود و در نهایت آهنی با خلوص مناسب را تحویل می دهد.
کوره ها انواع مختلفی دارند.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن هاش با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
در زیر به انواع کوره های تولید آهن پرداخته شده است:
1.کوره آهن بوته ای:
از قدیمی ترین و ساده ترین کوره ها برای تولید آهن، کوره بوته ای است. این کوره امروزه زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد. خود کوره بوته ای انواع مختلفی دارد. در این کوره مواد اولیه و سوخت با هم تماسی ندارند و مواد در درون کوره با حرارت ذوب می شوند.
از مزیت های این کوره می توان به ساده بودن ساخت آن، ارزان قیمت بودن آن و کیفیت ذوب خوب اشاره کرد. عیب این کوره نیز این است که تلفات حرارتی در این کوره ها بالا می باشد.
از کوره های بوته ای بیشتر برای کارگاه های کوچک استفاده می شود.
برای اطلاع از قیمت ناودانی اروپایی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
2.کوره آهن القایی:
این کوره که جزء کوره های مدرن محسوب می شود، از طریق روش القا کار می کند. در این کوره بر اثر عبور برق یا همان جریان الکتریسیته، میدان مغناطیسی در سیم پیچ ایجاد می گردد که باعث حرارت و در نتیجه ذوب شدن فلزات می باشد.
این نوع کوره دارای مزیت های توزیع حرارت مناسب، مصرف انرژی کمتر، عدم محدودیت برای افزایش دما و کنترل ترکیب شیمیایی می باشد. عیب این کوره نیز این است که هزینه اش زیاد است چون از برق برای تولید گرما استفاده می شود.
خود این کوره به سه دسته کوره های فرکانس پایین، فرکانس متوسط و فرکانس بالا تقسیم بندی می شود.
3.کوره قوس الکتریکی:
از دیگر کوره ها برای تولید آهن، کوره قوس الکتریکی می باشد. این کوره در واقع یک حمام بزرگ با بدنه فولادی است که با ماده نسوز پوشانده شده است.
خود این نوع کوره دارای دو نوع قوس مستقیم و قوس غیر مستقیم می باشد که از هر کدام از انها برای کارهایی استفاده می شود.
از مزیت های این نوع کوره می توان به دمای بالا و مناسب نسبت به کوره القایی، استفاده از قراضه های ارزان در آن و عدم نیاز به تمیز بودن قوس اشاره کرد. عیب این کوره نیز اینست که هزینه انرژی در مقایسه با کوره القایی بالاتر است و به طور کلی هزینه عملیات ذوب و تولید آهن یا دیگر محصولات بالاتر است.
برای اطلاع از قیمت پروفیل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
4.کوره آهن کاپولا:
یکی دیگر از این کوره ها، کوره کوپلا می باشد. این کوره استوانه ای فولادی است که با جداره نسوز پوشیده شده است. قطر این ساختمان متناسب با ظرفیت و سرعت ذوب تغییر می کند.
از مزیت های این نوع کوره می توان به آسان بودن کار با آن و نیز حجم بالای مذاب اشاره کرد. عیب آن نیز اینست که این کوره ها نمی توانند به خوبی به فوق گدازهای بالا برسند.
5.کوره مقاومتی الکتریکی:
در این کوره همان طور که از نامشان پیداست برای ایجاد حرارت جهت ذوب، جریان الکتریکی از المنت ها عبور داده می شود.المنت ها آلیاژهایی با نقطه ذوب بالا و مقاوم در برابر خوردگی و اکسید شدن هستند. دو نوع کوره مقاومتی با گرم کننده مستقیم و گرم کننده غیر مستقیم وجود دارد.
از کوره های مقاومتی برای حرارت دادن و پیش گرم کردن برای شکل دهی با فشار و ذوب فلزات استفاده می گردد. از مزیت های این روش می توان به کنترل ترکیب شیمیایی مذاب اشاره کرد. عیب این کوره نیز اینست که هزینه بالایی دارد چون از جریان برق برای تولید حرارت استفاده می شود و نیز این کوره ها ظرفیت اندک است( حداکثر 500 کیلوگرم).
برای اطلاع از قیمت میلگرد با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
6.کوره آهن شعله ای:
یکی از قدیمی ترین کوره ها برای ذوب و تولید آهن، کوره شعله ای می باشد. این کوره ها از گاز طبیعی یا گازوئیل برای سوخت آن استفاده می کنند. این کوره ظرفیت های مختلفی دارد و تا 90 تن نیز می تواند ظرفیت داشته باشد. این کوره در اشکال مختلف استوانه ای و مکعب مستطیل ساخته می شود.
از مزیت های این نوع کوره می توان به ساده بودن ساخت آن، حجم و سرعت بالای ذوب و هزینه های پایین اشاره کرد. عیب آن نیز این است که بازدهی پایینی دارد چون دمای حرارت آن بالا نمی باشد.
همان طور که می بیند برای تولید آهن از کوره های مختلفی می توان استفاده کرد. هر کدام از این کوره ها مزیت ها و معایب خودشان را دارند و می توان به خوبی از آنها استفاده کرد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
آهن مرکزی به عنوان مجموعه ای که مدت هاست در زمینه فروش و ارائه محصولات آهن و فولاد فعال است می تواند خدمات بسیار خوبی را به شما ارائه دهد. ما بهترین قیمت های بازار را ارائه می دهیم، اصل بودن محصول و کالا را تضمین می کنیم، به نقاط مختلف کشور محصول ارسال می کنیم و نیز این که مشاوره های خوبی را به افراد برای خرید می دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید.

با روش محاسبه چگالی آهن آشنا شوید
آهن یک عنصر شیمیایی با نماد Fe ( لاتین: ferrum) و عدد اتمی 26 است. فلزی است که متعلق به اولین سری انتقال و گروه 8 جدول تناوبی است. از نظر جرم، رایج ترین عنصر روی زمین است، درست در مقابل اکسیژن (به ترتیب 1/32 و 1/30 درصد)، که بخش اعظم هسته بیرونی و درونی زمین را تشکیل می دهد. این عنصر چهارمین عنصر رایج در پوسته زمین است.
همه چیز درباره آهن
آهن در حالت فلزی خود، در پوسته زمین نادر است و عمدتاً به رسوب توسط شهاب سنگ ها محدود می شود. در مقابل، سنگهای آهن از فراوانترین سنگها در پوسته زمین هستند، اگرچه استخراج فلز قابل استفاده از آنها به کورههایی نیاز دارد که قادر به رسیدن به دمای ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد (۲۷۳۰ درجه فارنهایت) یا بالاتر، حدود ۵۰۰ درجه سانتیگراد (۹۳۲ درجه فارنهایت) بالاتر هستند. انسانها در هزاره دوم قبل از میلاد در اوراسیا بر این فرآیند تسلط یافتند و استفاده از ابزار و سلاح آهن برای جابجایی آلیاژهای مس در برخی مناطق تنها حدود 1200 سال قبل از میلاد آغاز شد.
در دنیای مدرن، آلیاژهای آهن مانند فولاد، فولاد ضد زنگ، چدن و فولادهای مخصوص، به دلیل خواص مکانیکی و هزینه کم، رایج ترین فلزات صنعتی هستند. بنابراین صنعت آهن و فولاد از نظر اقتصادی بسیار مهم است.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن هاش با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
سطوح آهن خالص بکر و صاف به رنگ خاکستری نقره ای آینه مانند است. با این حال، آهن به راحتی با اکسیژن و آب واکنش می دهد و اکسیدهای آهن هیدراته قهوه ای به سیاه می دهد که معمولاً به عنوان زنگ شناخته می شود. برخلاف اکسیدهای برخی فلزات دیگر که لایههای غیرفعال را تشکیل میدهند، زنگ حجم بیشتری نسبت به فلز اشغال میکند و بنابراین پوسته پوسته میشود و سطوح تازه را در معرض خوردگی قرار میدهد. اگرچه آهن به راحتی واکنش نشان می دهد، آهن با خلوص بالا که آهن الکترولیتی نامیده می شود، نسبت به خوردگی مقاومت بهتری دارد.
بدن یک انسان بالغ حاوی حدود 4 گرم (0.005 درصد وزن بدن) آهن است که بیشتر در هموگلوبین و میوگلوبین است. این دو پروتئین نقش اساسی در متابولیسم مهره داران، به ترتیب انتقال اکسیژن توسط خون و ذخیره اکسیژن در عضلات دارند. برای حفظ سطوح لازم، متابولیسم آهن انسان به حداقل آهن در رژیم غذایی نیاز دارد. آهن همچنین فلزی در محل فعال بسیاری از آنزیم های ردوکس مهم است که با تنفس سلولی و اکسیداسیون و کاهش در گیاهان و حیوانات سروکار دارند.
از نظر شیمیایی، رایج ترین حالت های اکسیداسیون آهن، آهن (II) و آهن (III) است. آهن در بسیاری از خواص سایر فلزات واسطه، از جمله عناصر گروه 8 دیگر، روتنیم و اسمیم، مشترک است. آهن ترکیباتی را در طیف وسیعی از حالت های اکسیداسیون، ۲- تا ۷+ و همچنین بسیاری از ترکیبات هماهنگ کننده را تشکیل می دهد. برخی از آنها مانند فروسن، فریوکسالات و آبی پروس کاربردهای صنعتی، پزشکی یا تحقیقاتی قابل توجهی دارند.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
نمودار فاز کم فشار آهن خالص
همانطور که آهن مذاب از نقطه انجماد خود 1538 درجه سانتیگراد سرد می شود، به آلوتروپ δ خود متبلور می شود که دارای ساختار کریستالی مکعبی (bcc) است. با سرد شدن بیشتر تا 1394 درجه سانتیگراد، به آلوتروپ آهن γ، ساختار کریستالی مکعبی (fcc) و یا آستنیت تغییر می کند. در دمای 912 درجه سانتیگراد و پایین تر، ساختار کریستالی دوباره به آلوتروپ bcc α-آهن تبدیل می شود.
خواص فیزیکی آهن در فشارها و دماهای بسیار بالا نیز به طور گسترده به دلیل ارتباط آنها با نظریههای مربوط به هستههای زمین و سایر سیارات، مورد مطالعه قرار گرفته است. بالاتر از تقریباً 10 گیگا پاسکال و دمای چند صد کلوین یا کمتر، آهن α به ساختار بسته بندی بسته شش ضلعی دیگری (hcp) تغییر می کند که به آهن ε نیز معروف است. فاز γ با دمای بالاتر نیز به آهن ε تغییر می کند، اما در فشار بالاتر این کار را انجام می دهد.
نقطه ذوب و جوش
نقطه ذوب و جوش آهن، همراه با آنتالپی اتمیزه شدن آن، کمتر از عناصر سه بعدی قبلی از اسکاندیم تا کروم است، که نشان دهنده سهم کمتر الکترون های سه بعدی در پیوندهای فلزی است. با این حال، آنها از مقادیر عنصر قبلی منگنز بالاتر هستند، زیرا آن عنصر دارای یک لایه فرعی سه بعدی نیمه پر است و در نتیجه الکترون های d آن به راحتی جابجا نمی شوند.
نقطه ذوب آهن از نظر تجربی برای فشارهای کمتر از 50 گیگا پاسکال به خوبی تعریف شده است. برای فشارهای بیشتر، دادههای منتشر شده (تا سال 2007) هنوز با دهها گیگا پاسکال و بیش از هزار کلوین متفاوت است.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
روش محاسبه چگالی آهن
چگالی = جرم تقسیم بر حجم
یک تکه آهن بردارید جرم را می توان با دستگاه های توزین استاندارد پیدا کرد.
برای بدست آوردن حجم، ظرفی با سطح مقطع یکنواخت بردارید. افزایش ارتفاع آب را پس از غوطه ور کردن آهن در ظرف اندازه گیری کنید. حجم = سطح مقطع ظرف x افزایش ارتفاع.
با جرم و حجم مشخص می توان چگالی را محاسبه کرد.
چگونه می توانم چگالی آهن را محاسبه کنم؟
چگالی نسبت جرم به حجم است. بنابراین جرم را می گیریم و بر حجم یک نمونه نماینده از ماده تقسیم می کنیم.
جرم را با ترازو اندازه می گیرند که واحد آن در حالت استاندارد، کیلوگرم است. اما حجم جسم برابر با فضایی است که جسم اشغال می کند.
پیدا کردن جرم شامل استفاده از دستگاه توزین با محدودیت عملکرد مناسب است.
پیدا کردن حجم را می توان به روش های مختلفی انجام داد.
اگر نمونه ای دارید که شکل منظمی دارد، فقط می توانید ابعاد آن را اندازه گیری کنید.
در غیر این صورت، می توانید از روش جابجایی آب استفاده کنید
از یک استوانه اندازه گیری یا فلاسک حجمی یا پیکنومتر استفاده کنید.
زمانی که نمونه در آب با دمای مناسب و سپس در هوا معلق است، وزن کنید
فرآیند تعیین چگالی آلومینیوم چیست و چگونه آهن مقایسه می شود؟
نمونه آلومینیوم و حجم آب را به اندازه آلومینیوم وزن کنید.
به طور معمول چگالی آلومینیوم 2710 کیلوگرم بر متر مکعب و آهن 7800 کیلوگرم بر متر مکعب است.
برای اطلاع از قیمت نبشی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

مهم ترین صنایعی که از فولاد ضد زنگ استفاده میکنند
استفاده از فولاد ضد زنگ به دلیل تطبیق پذیری فلزات، هزینه نسبی کم، سهولت ساخت، جذابیت زیبایی شناختی و قابلیت بازیافت بسیار متفاوت است. فولاد ضد زنگ تاثیر زیادی بر زندگی روزمره دارد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. لیست کاربردهای فولاد ضد زنگ تقریباً نامحدود است، برخی از زمینههای اصلی استفاده عبارتند از:
برنامههای کاربردی برای فولاد ضد زنگ
استفاده در فضای داخلی ساختمان
فولاد ضد زنگ به دلیل توانایی مقاومت در برابر خوردگی و سهولت در نگهداری، در محیطهای پذیرایی خانگی و تجاری بسیار رایج است. در آشپزخانه شما، ممکن است از فولاد ضد زنگ برای ساخت سینک، اجاق گاز، کارد و چنگال یا سایبان استفاده شود، در حالی که به صورت تجاری به عنوان میز کار، آبپاش و دیگ بخار نیز استفاده میشود. بسته به نیاز آنها به مقاومت در برابر خوردگی، درجههای مختلف ضد زنگ برای کاربردهای مختلف استفاده میشود. به عنوان مثال، 304 معمولاً برای کارد و چنگال و مناطق آماده سازی غذا به دلیل نیاز به مقاوم در برابر خوردگی استفاده میشود، در حالی که 430 ممکن است برای هود اجاق گاز و مناطقی که مستقیماً با مواد غذایی تماس ندارند استفاده شود.
برای اطلاع از قیمت ناودانی اروپایی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
صندلی خیابانی
به دلیل سختی و جذابیت زیبایی شناختی فولاد ضد زنگ، معمولاً به عنوان صندلی خیابانی، نرده یا به عنوان تابلو استفاده میشود. به طور معمول، 304 برای این موارد استفاده میشود، اما در محیطهای دیگر، مانند نزدیک به دریا، درجه 316 مناسب تر است.
تجهیزات بهداشتی
در سرویسهای بهداشتی عمومی، نیاز به مواد مقاوم در برابر خوردگی و سایش بسیار مهم است. از آنجایی که درجات مختلف فولاد ضد زنگ دارای خواص قیمتی و خوردگی متفاوتی هستند، این فلز برای ساخت محصولاتی مانند خشک کن دستی، پخش کننده صابون و نگهدارنده رول توالت مناسب است.
کاربرد فولاد ضد زنگ در صنعت خودرو
اگرچه آلومینیوم و فولاد نقش مهمی در صنعت خودرو دارند، فولاد ضد زنگ هنوز درصد زیادی از فلز مورد استفاده را تشکیل میدهد. در بسیاری از وسایل نقلیه در سیستمهای اگزوز و صفحات آستانه و به طور برجسته تر برای ساخت تانکرهای جادهای و وسایل نقلیه زباله و بازیافت استفاده میشود.
برای اطلاع از قیمت پروفیل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
صنعت عمومی
از آنجایی که جوشکاری نسبتاً آسانی دارد، دارای خواص ساختاری خوب و نگهداری کم است، مخازن تحت فشار معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته میشوند و با مزیت افزوده مقاومت در برابر خوردگی، در صنایع غذایی نیز بهشدت استفاده میشود.
نیروگاههای تولید برق
اکثر نیروگاههای تولید برق به فلزات مقاوم در برابر خوردگی و بادوام نیاز دارند. فولاد ضد زنگ به دلیل خواص مقاوم در برابر خوردگی آن به طور گسترده در انواع مختلف نیروگاههای تولید برق استفاده میشود.
در صنعت انرژی هستهای، فولاد ضد زنگ به ویژه با محتوای کم کبالت اغلب در مهار تشعشع و تولید برق استفاده میشود.
توربینهای مورد استفاده در کارخانههای گاز، بخار و آب نیز از فولاد ضد زنگ ساخته میشوند. در این کاربردها به دلیل خواص مقاوم در برابر خوردگی و حرارت آن ترجیح داده میشود.
صنایع خمیر و کاغذ
صنایع خمیر و کاغذ ترجیح میدهند در کاربردهای خود از فولاد ضد زنگ برای جلوگیری از آلودگی آهن محصولات خود و همچنین جلوگیری از خوردگی تجهیزات استفاده کنند.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
صنایع شیمیایی، نفت و گاز
برای ساخت مخازن، لولهها، شیرها و مخازن استنلس استیل، از فولاد ضد زنگ استفاده میشود.
تانکرهای جادهای از جنس استنلس استیل را میتوان در بالا و پایین بزرگراهها مشاهده کرد که محصولات مختلفی را حمل میکنند.
رایج ترین موارد استفاده از فولاد ضد زنگ
فولاد ضد زنگ اولین بار در ساخت و ساز در دوره هنر دکو مطرح شد. قسمت بالایی ساختمان کرایسلر از فولاد ضد زنگ ساخته شده است.
فولاد ضد زنگ به دلیل استحکام، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر خوردگی، امروزه معمولاً در ساخت و سازهای مدرن کاربرد دارد. در روکش بیرونی ساختمانهای با ضربه زیاد استفاده میشود و میتوان آن را در فضای داخلی نیز به شکل نرده، روکش پیشخوان، پشتی و غیره مشاهده کرد.
فولاد ضد زنگ به راحتی جوش داده میشود، دارای روکش جذابی است و نگهداری کمی دارد.
گرایش به سمت ساختمانهای پایدار نیز به نفع فولاد ضد زنگ است که اغلب از 90٪ فلز بازیافتی تشکیل شده است. فولاد ضد زنگ در یک روکش صیقلی یا دانهای میتواند به ورود نور طبیعی به ساختمان کمک کند و در نتیجه مصرف انرژی را کاهش دهد.
برای اطلاع از قیمت ورق سیاه با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
خودرو و حمل و نقل
فولاد ضد زنگ اولین بار در دهه 1930 در صنعت خودروسازی توسط شرکت فورد موتور برای ساخت خودروهای مفهومی مختلف مورد استفاده قرار گرفت.
امروزه استفاده از فولاد ضد زنگ در صنعت خودرو رو به افزایش است. این به طور سنتی در سیستمهای اگزوز خودروها، تزئینات و کورهها استفاده میشود، اما استانداردهای جدید کاهش آلایندگی و نگرانیهای زیستمحیطی، سازندگان را به سمت استفاده از فولاد ضد زنگ در اجزای ساختاری سوق میدهد.
پزشکی
فولاد ضد زنگ برای محیطهای بهداشتی ایده آل است زیرا به راحتی استریل میشود و در برابر خوردگی مقاوم است. در ساخت ابزارهای جراحی و دندانپزشکی، ظروف کلیه و میزهای عمل و همچنین سایر تجهیزات پزشکی مانند کانولا، دستگاههای استریل کننده بخار و اسکنرهای MRI استفاده میشود.
برای ایمپلنتهای جراحی، پینها و مفاصل جایگزین از فولاد ضد زنگ استفاده میشود. صفحات فولادی ضد زنگ برای ثابت کردن استخوانهای شکسته در محل مورد استفاده قرار میگیرند.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
انرژی و صنایع سنگین
صنایع شیمیایی، نفت و گاز در محیطهای پر تقاضا با حرارت بالا و مواد بسیار سمی کار میکنند. گریدهای ویژهای از فولاد ضد زنگ برای استفاده در این صنایع ساخته شده است که دارای مقاومت در برابر خوردگی در محدوده وسیع تری از دما هستند. فولاد ضد زنگ با عیار بالا در ساخت مخازن ذخیره سازی، شیرها، لولهها و سایر اجزاء حیاتی است.
فولاد سوپر دوبلکس به دلیل استحکام بالا اغلب استفاده میشود. میتوان آن را در ورقهای بزرگ تولید کرد که جوشکاری را به حداقل میرساند و یکپارچگی سازه را به حداکثر میرساند. استحکام بالاتر آن همچنین نیاز به پشتیبانی سازهای اضافی، فونداسیونها و هزینههای ساخت و ساز را کاهش میدهد.
فولاد ضد زنگ برای سکوهای نفتی خارج از ساحل ضروری است. نفت خام بسیار خورنده است و دکلهای مدرن از فولاد آلیاژی بالا ساخته شدهاند که سخت و سبک وزن هستند.

آشنایی با انواع روشهای سوراخکاری فلزات
در ابتدا، سوراخکاری روی فلزات کاری آسان به نظر میرسد. با این حال، این فرآیند مستلزم آمادگی و درک کافی از نیروهای در حال کار است. برخلاف تصور رایج سوراخکاری فلزات، یک فعالیت تعمیر معمولی نیست.
سوراخکاری فلز به تجهیزات و متههای مناسب و تجربه در مورد نحوه استفاده از ابزارهای مختلف و تشخیص اینکه چه زمانی در شرف ایجاد مشکل هستید نیاز دارد. اگر به دنبال نکاتی در مورد نحوه درست سوراخ کردن فلز هستید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد.
برای سوراخ کردن فلز به تجهیزات پیشرفته نیاز ندارید. با تکنیکها و متههای مناسب، میتوانید از چیزی به سادگی یک مته شارژی استفاده کنید و نتایج عالی بگیرید.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن هاش با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
روش سوراخکاری فلزات
مرحله 1: مواد مناسب را داشته باشید
قبل از شروع، باید مطمئن شوید که مواد مناسب را دارید.
متههای متوسط در این پروژه کار نمیکنند. بهترین متهها برای حفاری فلزات به ترتیب صعودی از نظر هزینه عبارتند از: متههای فولادی پرسرعت (HSS)، متههای اکسید سیاه، متههای فولاد کبالت و بیتهای تیتانیوم.
برای سوراخ کردن سوراخهای بزرگ در فلزات نازک یا نرم، میتوانید از اره سوراخ دار استفاده کنید که با مته شارژی نیز قابل استفاده است.
مرحله 2: ایمنی
سوراخ کردن فلز یک کار خطرناک است. علاوه بر بسیاری از مواردی که ممکن است اشتباه پیش برود، سوراخ کاری فلز باعث ایجاد برادههای تیز و ریز میشود که می تواند برای پوست و چشم شما خطرناک باشد. قبل از شروع کار، از وسایل ایمنی مناسب، از جمله عینک ایمنی و دستکش چرمی سنگین استفاده کنید.
مطمئن شوید که کار شما محکم بسته شده است. گاهی اوقات قطعات می توانند فلز را بگیرند و نیروی چرخش را به قطعه کار منتقل کنند. یک گیره کمک میکند تا همه چیز از کنترل خارج نشود.
برای اطلاع از قیمت پروفیل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مرحله 3: سوراخ پایلوت
بدون سوراخ پایلوت، متههای شما به محض شروع حفاری سرگردان می شوند. میتوانید از میخ و چکش برای ایجاد گودی بر روی سطح فلز استفاده کنید تا مته در جای خود بماند و همچنین اطمینان حاصل میکند که سوراخ تمیزی از طریق فلز ایجاد کنید.
مرحله 4: روغن کاری و خنک کنید
سوراخکاری فلزات اصطکاک و گرمای زیادی ایجاد می کند. گرما نه تنها به مته ها آسیب می رساند، بلکه می تواند به قطعهای که روی آن کار می کنید نیز آسیب برساند. اگر روی پروژههای کوچک کار میکنید، برای خنک کردن بیتها، میتوانید استراحت کنید تا بیت خنک شود.
اگر پروژه شامل فلزات سخت، قطرهای بزرگ یا سوراخهای عمیق است، از روغن مخصوص حفاری یا برش برای کمک به فرآیند استفاده کنید. همچنین میتوانید از روغن موتور یا WD-40 برای خنک کردن و روغن کاری بیت استفاده کنید.
برای ایمنی بیشتر، مطمئن شوید که سرعت و فشار را پایین نگه دارید. برای بیشتر دریلها فقط به نیمی از سرعت نیاز دارید.
برای اطلاع از قیمت ناودانی اروپایی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مرحله 5: اگر متوجه دود شدید توقف کنید
دود نشانه آن است که شما با سرعت بیش از حد سوراخ میکنید که گرمای زیادی تولید میکند. به محض اینکه متوجه دود شدید، حفاری را متوقف کنید.
کمی زمان دهید تا خنک شوند، مقداری روغن اضافه کنید، سپس دوباره با سرعت کمتر شروع کنید و پیشرفت را مشاهده کنید.
مرحله 6: دبر زدایی
سوراخکاری فلزات باعث ایجاد دبر میشود. اینها قطعات ناخوشایند و خطرناکی هستند که لبههای خشن ایجاد میکنند. بعد از سوراخ کردن، میتوانید آنها را با سوهان کردن یا استفاده از کانتر سینک صاف کنید.
مته های فلزی استاندارد برای سوراخکاری در فلزات نرم مانند مس و آلومینیوم مناسب هستند. اما برای فلزات سخت مانند فولاد ضد زنگ، بهتر است از متههای ساخته شده از کروم وانادیوم، کبالت یا کاربید تیتانیوم استفاده کنید. برچسب HSS نشان می دهد که مته از درجه سخت تری از فلز ساخته شده است. مته های فلزی استاندارد در قطرهای 1 تا 13 میلی متر در دسترس هستند.
استفاده از دستکش کار، عینک ایمنی، ماسک گرد و غبار و محافظ شنوایی ، همانطور که در دفترچه راهنمای کاربر توصیه میشود، ضروری است.
برای اطلاع از قیمت ورق آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
متههای فلزی مناسب سوراخکاری فلزات
یکی از ویژگیهای مته های فلزی نوک تیز آنها است که برای اطمینان از برش آسان مته از فلز ضروری است. مته های فلزی در تمام طول خود قطر یکسانی دارند و نوک آنها با زاویه 118 درجه آسیاب میشود. به این متهها متههای فولادی با سرعت بالا (HSS) نیز میگویند. متههای فلزی کبالت HSS برای سوراخکاری فلزات سخت مانند فولاد ضد زنگ در دسترس هستند، و این متهها دارای زاویه نوک کمی صاف تر از 135 درجه برای مرکزیت خوب هنگام شروع سوراخکاری هستند. این متهها از فولاد HSS با 5 درصد کبالت ساخته شدهاند و هنگام سوراخکاری باید با استفاده از روغن مخصوص خنک شوند.
تولید براده هنگام سوراخکاری فلزات
سوراخکاری در فلز باعث ایجاد براده (با فلزات نرم مانند برنج) یا براده (با فلزات سخت مانند آهن و فولاد) میشود. مته های مخصوص برای هر دو نوع فلز موجود است. لبه های برش مته های فلزات نرم صاف هستند. این تضمین میکند که این متهها به راحتی به فلز نیش نمیزنند، به این معنی که میتوانند برای سایر مواد نرم مانند پلاستیک و نایلون نیز استفاده شوند. لبه های برش مته ها برای فلزات سخت تیز هستند.
برای اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
حفاری سوراخهای بزرگ
اگر می خواهید سوراخ هایی با قطر زیاد در فلز ایجاد کنید، بهتر است ابتدا با متهای با قطر کوچکتر، پیش متهکاری کنید. این به مته بزرگتر اجازه می دهد با کارایی بیشتری برش دهد و احتمال لغزش کمتری داشته باشد. در صورت لزوم میتوانید پیش حفاری را در چند مرحله با افزایش تدریجی قطر انجام دهید.
هنگام پیش حفاری، قطر مته کوچکتر باید حداقل با قطر هسته مته بزرگتر یکسان باشد. هسته مته کوتاه ترین فاصله بین دو لبه برش است.
سرعت سوراخکاری فلزات
استفاده از سرعت حفاری بسیار زیاد یک اشتباه رایج است. هر چه مادهای که باید سوراخ شود سخت تر است، باید از سرعت سوراخ کاری کمتری استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر یک سوراخ 8 میلی متری در برنج ایجاد میکنید، باید مته خود را روی سرعت 2500 دور در دقیقه تنظیم کنید. یا برای فولاد ضد زنگ که بسیار سخت تر است، سرعت مناسب سوراخکاری فلزات، 800 دور در دقیقه است.
برای اطلاع از قیمت نبشی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

بازیافت میلگرد؛ مزایا و معایب
بازیافت میلگرد به منظور استفاده مجدد از میلگردهایی انجام می شود که ضایعات به شمار می روند. پیش از این که با فرآیند بازیافت میلگرد و مزایا و معایب آن آشنا شوید ابتدا باید با میلگردها و موارد مزایای کاربردی آن ها آشنا شوید.
میلگرد مخفف Reinforcement Bar است و به آن میلگرد فولادی نیز میگویند.از آنجایی که فولاد به دلیل استحکام کششی بالا شناخته شده است، از این فولادها در بتن سیمانی تقویت شده RCC برای افزایش مقاومت کششی بتن استفاده میشود. میلههای فولادی روی سطح تغییر شکل میدهند تا اصطکاک بهتری با بتن ایجاد کنند. این میلهها در اندازههای مختلف هستند و معمولاً به صورت #3، #4، #5 و غیره مشخص میشوند.
برخی از انواع رایج میلگردهای مورد استفاده عبارتند از: میلههای فولادی کربنی، میلههای فولادی ضد زنگ و میلههای مشبک سیمی.
میلگرد ضایعاتی چیست؟
با افزایش بازیافت مواد برای کاهش هزینه مواد و آسیب به محیط زیست، برخی از کشورها استفاده از بازیافت ضایعات فلزات را آغاز کردهاند. ضایعات، به خصوص میلگرد ضایعاتی مواد قابل بازیافتی هستند که معمولاً پس از تخریب سازههای ساخته شده قبلی یا در حین حفاری یافت میشوند.
فولاد یکی از گران ترین موادی است که در یک کارگاه ساختمانی یافت میشود و بر خلاف مواد زائد، حتی ضایعات فلزات نیز ارزش پولی دارند. میلگرد ضایعات فولاد تقویت کنندهای است که از ضایعات فلزی آسیاب میشود. این ضایعات میلگرد توسط سازندگان آنها به عنوان فولاد ملایم شناخته میشود. این میلهها دارای دندههایی بر روی سطح هستند که مشابه میلههای تغییر شکل یافته سنتی با عملکرد بالا است. اگرچه ممکن است مزایای خود را داشته باشد، یکی از معایب عمده آن این است که گزارش شده است که میلگرد ضایعاتی نسبتاً بسیار شکننده است.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن هاش با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
فرآیند منظم بازیافت میلگرد
مرحله بازیافت را میتوان به چند مرحله دسته بندی کرد.
برای بازیافت فولاد آرماتور از یک سازه تخریب شده یا یک سایت حفاری شده، قبل از شروع باید از مالکان قبلی برای استفاده مجدد از ضایعات اجازه بگیرید.
مرحله 1: جمع آوری میلگردهای بازیافتی
فرآیند جمع آوری فلزات به دلیل افزایش ارزش آن با سایر مواد متفاوت است. احتمال بازیافت آن بیشتر از ارسال به محل دفن زباله است.
جمع آوری ضایعات فلزی میتواند از وسایل نقلیه، سایتهای تخریب شده، خطوط راه آهن یا زباله دانها باشد.
اگر چه آنهایی که از زباله دانهای مذکور خریداری میشوند نیز باید از نظر استانداردهای ایمنی بازرسی شوند.
برای اطلاع از قیمت ناودانی اروپایی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مرحله 2: بازرسی یا مرتب سازی
شامل بررسی اینکه کدام یک از میلگردهای قراضه یافت شده در حالت بازیافت است یعنی شکسته و عاری از زنگ زدگی است و کدام قراضه غیرقابل استفاده است و به محل دفن زباله میرود.
معمولاً برای این منظور از آهنرباهای بزرگ استفاده میشود زیرا میتوانند فلزات عاری از ناخالصی را تشخیص دهند.
به غیر از این روش، فلزات را نیز میتوان بر اساس رنگ آنها طبقه بندی کرد. نقره روشن به معنای آلومینیوم است.
اگر میلگردی هنوز با بتن دست نخورده باشد، میتوان قسمت آسیبدیده را با کمک یک برش میلگرد جدا کرد و تایید کرد که طول قسمت باقیمانده به اندازهای طولانی است که بتوان دوباره از آن استفاده کرد.
میلگردهای دارای زنگ زدگی نباید استفاده شوند زیرا مغایر با استانداردهای ایمنی هستند و میتوانند باعث بروز حوادث شوند.
مرحله 3: پردازش بازیافت میلگرد
برای میلگردهای ضایعاتی که در حالتی نیستند که مستقیماً با صاف کردن آنها مجدداً استفاده شوند، خرد میشوند.
این کار برای تسهیل فرآیند ذوب انجام میشود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مرحله 4: ذوب شدن میلگردهای بازیافتی
ضایعات خرد شده را به یک کوره بزرگ برده و ذوب میکنند. انواع مختلف فلزات برای ذوب به کورههای مختلف برده میشوند.
مرحله 5: تصفیه
اگر فلزات به دست آمده عاری از هرگونه ناخالصی بوده و از کیفیت خوبی برخوردار باشند، تأیید میشود.
مرحله 6: جامد کردن میلگردهای بازیافتی
فلزات خالص شده سرد و جامد میشوند. به ضایعات فلزات اشکال مورد نظر داده میشود به عنوان مثال: فولاد تقویت کننده، میلگردها و اشکال دیگر.
این چرخه بازیافت فلز یک فرآیند تکراری است. پس از اتمام عمر مفید فلز منتقل شده، دوباره بازیافت میشود و همان فرآیند تکرار می شود.
برای اطلاع از قیمت ورق با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
روشهای مختلف بازیافت میلگرد
میلگرد ضایعاتی که از یک سایت ساخت و ساز به نظر میرسد در شرایط بهتری قرار دارد و نیازی به فرآیند ذوب ندارد، می تواند مستقیما استفاده شود.
یکی از رایج ترین راههای استفاده مجدد از میلگرد ضایعاتی استفاده از آن به عنوان میز است. میز را میتوان با خم کردن پایههای میله درست کرد.
این کار را می توان با استفاده از ماشینهای صاف کننده میلگرد (ضایعات) انجام داد. انواع مختلفی از ماشین آلات موجود در میلگرد ماشین وجود دارد. بازیافت میلگرد را بسیار آسان می کند.
برخی از سیستم صاف کردن روتور نوع و برخی از پیکربندی دو غلتکی استفاده میکنند. به طور مشابه، میله را نیز میتوان توسط دستگاه خم کرد تا صندلیهایی برای قرار دادن آرماتور بسازد. همین فرآیند با قالب گیری پایههای میله انجام میشود، اما روی یک میله کوچکتر.
راه دیگر برای استفاده مجدد از میلگرد ضایعاتی، اهداف زیبایی است.
به عنوان مثال، میتوان آنها را با خم کردن روی میز یا اشیاء دیگر به اطراف پیچیده کرد. آنها همچنین می توانند برای نگهداری انواع مختلف سبزیجات مانند گوجه فرنگی یا یک درخت جوان استفاده شوند.
گاهی اوقات این ضایعات فلزی را فقط در یک کوره ذوب میکنند و برخی فلزات دیگر را به آن اضافه میکنند تا آلیاژهای مختلف تولید کنند یا خواص آن را افزایش دهند. این کار به آنها امکان میدهد در هزینه های تولید خود صرفه جویی کنند.
از میلگردهای ضایعاتی نیز برای مجسمه سازی استفاده میشود، امکانات با استفاده از دستگاههای صاف کننده میلگرد بی پایان است.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مزایای بازیافت میلگرد
به صراحت، رایج ترین و عمده ترین دلیل صنایع برای بازیافت ضایعات فلزی صرفه جویی در هزینهها است. فولاد یکی از گران ترین مواد در یک سایت ساختمانی است و بازیافت آن باعث صرفه جویی در هزینه زیادی میشود.
به گفته منابع، بازیافت ضایعات فلزی میتواند:
- صرفه جویی در مصرف حدود 90٪ از مواد خام
- کاهش 40 درصدی مصرف آب
- هر تن تولید فولاد جدید از ضایعات میتواند در حدود 1110 کیلوگرم سنگ آهن، 630 کیلوگرم زغال سنگ و 50 کیلوگرم CaCO صرفه جویی کند.
به گفته منابع، بازیافت میلگرد میتواند:
- صرفه جویی در مصرف انرژی بالای 70 درصد
- باعث کاهش حدود 85 درصدی آلودگی هوا میشود
- باعث کاهش بالای 60 درصدی آلودگی آب میشود
اگر کسی بازیافت نکند، تنها روش برای به دست آوردن فلز استخراج سنگ معدن فلزی بکر، یعنی از مناظر دست نخورده است.
برای اطلاع از قیمت نبشی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
دیدگاه بگذارید