
میلگرد کلاف و کاربرد های آن1400/03/09
خلاصه مطلب: میلگردها به طور کلی به دو نوع ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند. در تقسیم بندی دیگری میلگردها را به دو صورت شاخه ایی و کلاف تقسیم بندی می کنند.
میلگرد یکی از محصولاتی است که در سازه های مختلف ساختمانی و صنعتی زیاد از آن استفاده می شود. در واقع برای جبران مقاومت کششی پایین بتن در سازه های بتنی از میلگرد استفاده می کنند.
استفاده از میلگرد در در همه سازه های بتنی مانند بزرگراه ها، پل ها، ساختمان ها و ... برای ایجاد تحمل نسبت به نیروی کششی است.
یکی از انواع میلگردها، میلگرد کلاف است، ما در ادامه این مقاله می خواهیم به میلگرد کلاف و کاربردهای آن، بپردازیم.
برای اطلاع از قیمت میلگرد با شماره های وب سایت تماس بگیرید.
میلگرد کلاف چیست؟
میلگردها به طور کلی به دو نوع میلگرد ساده و آجدار تقسیم بندی می شوند. در تقسیم بندی دیگری میلگردها را به دو صورت شاخه ایی و کلاف تقسیم بندی می کنند.
همان طور که از نامش پیدا است، میلگرد کلاف به صورت کلاف های به هم پیچیده می باشد. میلگردهای کلاف در اندازه ها و شکل های مختلفی در بازار موجود هستند.
در ساخت میلگرد کلاف از شمش فولادی و بیلت با روش نورد گرم استفاده می کنند. در فرآیند ساخت این میلگردها، شمش ها پس از نورد گرم در غلطک های کششی قرار می گیرند و سپس با استفاده از نورد سرد به سیم های مفتولی آجدار و ساده تبدیل می شوند.
میلگردهای کلاف دارای استفاده های بسیار گسترده ایی در سازه های ساختمانی و صنعتی هستند. همچنین می توان گفت، نحوه نگهداری این میلگردها در کارخانه با میلگرد ساده متفاوت است و این یک موضوع قابل اهمیت در بین سوله داران است.
از میلگردهای کلاف عرضی در سقف تیرچه بلوک و کرومیت استفاده می شود، البته انجام این کار مستلزم رعایت نکات جانبی است، مثلا در صورتی که سقف تیرچه بلوک دارای دهانه ایی بزرگ تر از ۴ متر باشد، استفاده از این محصول اجباری است. استفاده از میلگرد کلاف عرضی در ساختمان باعث می شود نیرو حاصل از بارها به صورت یکنواخت بر روی سقف توزیع شود. به کارگیری میلگرد کلاف عرضی در سقف از پیچش تیرها در مکان هایی که بار منفرد وجود دارد نیز جلوگیری می کند.
نحوه ساخت میلگرد کلاف:
ابتدا برای تولید میلگردهای کلاف، شمش های فولادی را که دارای کربن، سیلسیوم، منگنز و مقادیر ناچیزی فسفر و گوگرد هستند، در کوره هایی با حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند.
بعد از اینکه دمای شمش ها بالا رفت، وقت آن رسیده که به خط تولید نورد فرستاده شوند. غلتک های نصب شده در دستگاه نورد با اعمال فشار روی فولاد ذوب شده، باعث افزایش طول و ایجاد مقطع دایره ایی شکل با قطر استاندارد و مشخص می شوند.
بعد از اینکه مراحل نورد تمام شد، میلگرد تولید شده به دور یک حلقه پیچیده می شود و توسط مکانیسم های خاصی به صورت اتوماتیک به قسمت خنک کننده منتقل می شود.
بعد از اینکه میلگرد خنک شد، مراحل کویل و بسته بندی اجرا می شود و بعد از آن میلگردها روانه بازار می شوند.
انواع میلگرد کلاف از لحاظ شکل:
میلگردهای کلاف از لحاظ شکل به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
· میلگرد کلاف ساده: میلگردهای کلاف ساده خود به چند دسته تقسیم بندی می شوند و در سایزهای ۵.۵ تا ۱۶ میلی متر در بازار موجود هستند. یک دسته از این میلگردها که دارای سایزی بین ۵.۵ تا ۸ میلی متر است، با عنوان مفتول یا وایر شناخته می شود. ساخت این محصول در کارخانه ها تا سایز ۱۲ میلی متر نیز صورت می گیرد و برای اندازه های بزرگ تر باید سفارش داده شوند.
· میلگرد کلاف آجدار: میلگرد کلاف آجدار خود به دو دسته A۲ و A۳ تقسیم بندی می شود. قیمت این نوع میلگرد در مقایسه با انواع ساده آن بیشتر است. از میلگرد کلاف آجدار معمولا در صنایع پایین دستی استفاده می شود. قیمت این نوع میلگرد بر اساس دسته و سایز آن تعیین می شود.
انواع میلگرد کلاف ساده:
میلگردهای کلاف ساده به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
· کلاف مفتول کربن متوسط: کلاف ساده مانند میلگرد ساده در استاندارد A۱ تولید می شود. علاوه بر استاندارد A۱، این نوع کلاف با استانداردهای RST۳۴ و RST۳۷ نیز تولید می شوند. کلاف ساده با این استانداردها معمولا در ابعاد مفتول تولید می شود. قیمت میلگرد کلاف با دو استاندارد بالا، کمی ارزان تر از قیمت میلگرد کلاف A۱ می باشد. همچنین قیمت میلگرد ساده A۱ در حالت کلاف، کمی ارزان تر از میلگرد آجدار است. از این میلگرد کلاف در صنعت تایر و لاستیک و همچنین انواع فنر استفاده می شود. در جدول زیر می توانید آنالیز شیمیایی دو استاندارد RST۳۴ و RST۳۷ را مشاهده کنید:
· کلاف مفتول کم کربن: این کلاف دارای کربن کمی است، بنابراین دارای قابلیت کشش پذیری بالا، جوش پذیری، چکش خواری و نورد سرد است. در دسته مفتولهای کم کربن از دو استاندارد SEA۱۰۰۶ و SEA۱۰۰۸ استفاده می شود. قیمت میلگرد کلاف در این دو استاندارد نیز کمی ارزان تر از میلگرد A۱ می باشد. در جدول زیر می توانید آنالیز شیمیایی دو استاندارد SEA۱۰۰۶ و SEA۱۰۰۸ را مشاهده کنید:
· کلاف مفتول الکترود جوش: از میلگرد کلاف ساده در استاندارد USD۷ که در کارخانه فولاد نطنز تولید می شود، به عنوان الکترود جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد. از مفتول با استاندارد S۲ نیز به عنوان الکترود جوشکاری زیر پودری مورد استفاده قرار می گیرد. قیمت کلاف ساده در این دو استاندارد گران تر از سایر نوع ها می باشد. در جدول زیر می توانید آنالیز شیمیایی کلاف ساده با دو استاندارد USD۷ و S۲ را مشاهده کنید:
انواع میلگرد کلاف از لحاظ میزان کربن:
میلگردهای کلاف را از لحاظ میزان کربن نیز تقسیم بندی می کنند. این میلگردها از لحاظ میزان کربن به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
· وایر راد کم کربن: این محصول دارای درصد کربن پایینی است و قابلیت کشش پذیری بالایی دارد. آنالیز شیمیایی این محصول به گونه ایی است که امکان جوش پذیری بالایی را در حین عبور از دوره های کشش در سرعت بالا فراهم می کند. چکش خواری این محصول بالا است و دارای قابلیت نورد در حالت سرد و کنترل ازدیاد طول مناسب نیز می باشد.
· وایر راد متوسط: این محصول دارای درصد کربن متوسطی است. از این محصول به عنوان ماده اولیه در کارخانجات استفاده می شود. از این محصول به شکل مفتول در کارخانجات برای ساخت کابل های برق، ساخت فنر، سیم بکسل، صنایع تایرسازی و غیره استفاده می شود.
وایر راد پر کربن: این محصول دارای درصد کربن بالایی است و همین نیز باعث می شود، قابلیت انعطاف پذیری و چکش خواری کم تری داشته باشد. موارد استفاده از این محصول، مشابه وایر راد متوسط است.
کاربرد میلگرد کلاف:
میلگرد کلاف دارای کاربرد بسیار زیادی در صنعت و ساختمان سازی است و این باعث شده این محصول فولادی دارای اهمیت زیادی شود. در زیر به مهم ترین موارد مصرف میلگرد کلاف در صنعت و ساختمان سازی می پردازیم:
· کاربرد میلگرد کلاف در صنعت: از میلگرد کلاف در صنعت در موارد زیر استفاده می شود:
o دکـل و سیـم هـای بـرق
o استفاده در ساخت انواع تایر و لاستیک
o استفاده در برشکاری ها
o پیچ و مهره
o توری ها و صافی ها
o سیم بکسل
o صنایع الکترود سازی و جوشکاری
o قطعات خودرو مانند فنرها، سوپاپ ها و ...
· کاربرد میلگرد کلاف در ساختمان سازی: از میلگرد کلاف در ساختمان سازی در موارد زیر استفاده می شود:
o تقویت استحکام سازه های بتنی
o تقویت ستون ها
o گره زدن گیره های میلگردی مربعی، دایره ایی و مستطیل شکل
o استحکام دیوارها و ستون های آجری
o تقویت نوارهای فلزی در فونداسیون
o استحکام اتصالات گازی
o استحکام بلوک های نسوز و بلوک های فومی
سخن آخر:
در یک تقسیم بندی، میلگردها را به دو صورت شاخه ایی و کلاف تقسیم بندی می کنند. میلگرد کلاف به صورت کلاف های به هم پیچیده می باشد. میلگردهای کلاف در اندازه ها و شکل های مختلفی در بازار موجود هستند.
در ساخت میلگرد کلاف از شمش فولادی و بیلت با روش نورد گرم استفاده می کنند.
میلگردهای کلاف از لحاظ شکل به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند: میلگرد کلاف ساده و میلگرد کلاف آجدار.
میلگردهای کلاف ساده به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند: کلاف مفتول کربن متوسط، کلاف مفتول کم کربن و کلاف مفتول الکترود جوش.
میلگردهای کلاف از لحاظ میزان کربن به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند: وایر راد کم کربن، وایر راد متوسط و وایر راد پر کربن.
میلگردهای کلاف دارای کاربردهای بسیار زیادی در صنعت و ساختمان سازی هستند. از برخی از کاربردهای میلگرد کلاف می توان به موارد زیر اشاره کرد: دکـل و سیـم هـای بـرق، توری ها و صافی ها، صنایع الکترود سازی و جوشکاری، تقویت استحکام سازه های بتنی، استحکام اتصالات گازی و ... .
یکی از راه های خرید میلگردهای کلاف، خرید آن ها از ایرون سنتر است. ایرون سنتر دارای سابقه زیادی در زمینه خرید و فروش محصولات فولادی و آهن آلات است.
مطالب اخیر

لوله گوشتدار و کاربرد آن
لوله ها از جمله ابزار هایی هستند که در تمامی صنایع و از جمله صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. لوله در انواع مختلف و در جنس های متفاوتی ساخته می شود. ولی ما در این مقاله قصد داریم به معرفی لوله گوشتدار و کاربرد آن بپردازیم.
لوله گوشتدار چیست؟
برای معرفی لوله گوشتدار و کاربرد آن باید گفت که لوله گوشتدار از جنس فولاد ساخته می شوند و به اصطلاح به آنها لوله گوشتدار گفته می شود و این اصطلاح را به دلیل ضخامت بالایی که دارد به آنها می دهند. لوله های گوشتدار به وسیله اتصالات درز دار به یکدیگر متصل می شود. لوله های گوشتدار را در دسته بندی لوله های مانیسمان قرار می دهند، زیرا این نوع لوله ها به دلیل ضخامت بالایی که دارند قابل جوشکاری نیستند و در نتیجه برای اتصال آنها باید از اتصالات مخصوص به خود آنها استفاده شود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
لوله گوشتدار بسیار مقاوم و ضخیم است و همین عامل آنها را در ردیف لوله های سنگین وزن قرار داده است. لوله های گوشتدار دارای فرایند ساخت خاص خود می باشد، یعنی اینکه مراحلی که برای ساخته شده آنها طی می شود کمی متفاوت از دیگر لوله ها می باشد.
فرایند ساخت لوله گوشتدار
پس از معرفی لوله گوشتدار در بحث لوله گوشتدار و کاربرد آن باید گفت که قبل از هر چیز شمش های فولادی که ماده اولیه ساخت این لوله های پرکاربرد هستند برای انجام عملیات آماده می شود. همانطور که میدانید شمش های سرد قابلیت شکل پذیری ندارند، بنابراین برای انجام عمل شکل پذیری بر روی آن باید از نورد گرم و حرارت زیاد جهت این کار استفاده کرد.
برای اطلاع از قیمت ناودانی روس با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
برای تولید لوله گوشتدار از فرآیند نورد گرم استفاده می شود. در فرآیند نورد گرم از حرارت بسیار بالا استفاده می شود و در این شرایط لوله به راحتی حالت مورد نظر را به خود می گیرد. بعد از ایجاد حرارت زیاد در فولاد حالا با استفاده از سنبه های گداخته شده و بسیار داغ داخل شمش های فولادی سوراخ می گردد.
در همان حال که سونبه ها در حال سوراخ کردن لوله ها هستند غلطک ها با حرکات دورانی به مسطح کردن لوله ها می پردازند، و در همین حین ضخامت لوله ها نیز تنظیم می شود.
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم عملیات جوشکاری بر روی لوله های گوشتدار به هیچ وجه انجام نمی شود و درز جوشی در آن وجود ندارد و همین عاملی مهم در محکم بودن لوله گوشتدار به شمار می رود. روش ساخت لوله گوشتدار بدین گونه است که از سوراخ کاری شمش فولادی استفاده می شود. در انجام تمامی مراحلی که برای شما توضیح داده شده از نیروی کششی استفاده می شود.
برای اطلاع از خرید پروفیل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
مزیت این کار این است که لوله ها در یک راستا و بدون کوچکترین خمیدگی تشکیل می شوند. حالا لوله ها ساخته شده و در مرحله بعد از تونلی عبور دادهمی شود که در آن از پاشش آب برای سرد کردن لوله ها استفاده می شود. در انتهای کار نیز لوله ها بسته بندی شده و در انبار نگهداری میشوند تا در اولین فرصت به بازار عرضه شوند.
برای اطلاع از قیمت ورق سیاه با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
خوشبختانه ایرا در تولید لوله های فولادی گوشتدار موفق عمل کرده و ما از واردات این محصول بی نیاز هستیم ولی مسئله ای که وجود دارد قیمت آن است که بر اساس نوسانات دلار تغییر پیدا می کند و این یک ضعف در سیستم محصولات تولیدی به شمار می رود. لوله های فولادی کاربرد های زیادی دارد و ما می خواهیم شما را با این کاربرد ها آشنا سازیم:
از لوله های گوشتدار در صنایع متنوعی استفاده می شود و دلیل آن مقاومت بالای آن در برابر هرگونه آسیبی می باشد در ادامه به بررسی لوله گوشتدار و کاربرد آن می پردازیم.
لوله گوشتدار و کاربرد آن
لوله گوشتدار و کاربرد آن در سیستم هیدرولیک:
جهت انتقال قدرت به کمک اجزای مکانیکی و مایعات از این سیستم استفاده می شود. سیستم هیدرولیک مجموعه ای از اجزا مانند پمپ، سیلندر و لوله می باشد. لوله های گوشتدار می تواند به راحتی نیروی فشار را تحمل کند، به همین سبب گزینه خوبی برای استفاده در سیستم هیدرولیک می باشد و این میتواند یکی ازبخش های استفاده از لوله گوشتدار و کاربرد آن باشد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
لوله گوشتدار و کاربرد آن در حفاری چاه نفت:
به عنوان یکی ازموارد استفاده از لوله گوشتدار و کاربرد آن لوله های گوشتدار بهترین نوع لوله برای استفاده در حفاری چاه نفت می باشد. لوله های حفاری برای انتقال چرخش و عبور سیال و خنک کردن مته ها کاربرد دارند.
لوله گوشتدار و کاربرد آن در سیستم پنوماتیک:
در سیستم های پنوماتیک نیز همین کار انجام می شود، با این تفاوت که به جای حرکت سیالات، هوای فشرده از داخل لوله ها عبور می کند و این یکی دیگر از موارد معرفی شده در لوله گوشتدار و کاربرد آن می باشد.
لوله گوشتدار و کاربرد آن در سیالات دیگر مانند نفت و گاز و بنزین و غیره نیز از نمونه های دیگر می باشد.
مزایای و معایب لوله گوشتدار
لوله های گوشتدار مزایای بیشماری دارند از جمله اینکه دارای ضخامت بالایی هستند و قابلیت استفاده در هرگونه شرایط آب و هوایی را دارند.
به دلیل ضخامت بالایی که دارد احتمال نفوذ و سوراخ شدن و نشتی در آن بسیار کم است.
لوله های گوشتدار در مقابل رطوبت و خوردگی مقاومت بالایی دارند.
در کنار مزایا، معایبی نیز برای این لوله ها وجود دارد، از جمله معایب این لوله وزن بسیار سنگین آن است و دیگری اینکه قابلیت جوشکاری در آنها وجود ندارد.
ویژگی های مربوط به لوله گوشتدار
پس از بررسی لوله گوشتدار و کاربرد آن باید گفت که ، لوله های گوشتدار نیز مثل دیگر لوله های فولادی دارای استاندارد ها و ویژگی های خاص خود می باشد. لوله گوشتدار نیز دارای ویژگی هایی است که آن را از دیگر لوله های فولادی مستثنی ساخته است. در این جا به معرفی ویژگی های لوله گوشتدار اشاره می کنیم:
وزن بالا و ضخامت زیاد
عدم جوش پذیری
مقاومت بالا
استفاده در پروژه های عمرانی و بزرگ
قابلیت تحمل فشار بالا
لوله های گوشتدار در ضخامت های مختلفی در کارخانه تولید می شود و هر کدام از آنها برای استفاده در کاری خاص ساخته می شود. اما به طور کلی لوله های گوشتدار برای انتقال مایعات مورد استفاده قرار می گیرند و با توجه به نوع استفاده در ضخامت های مختلفی در بازار وجود دارند. معمولا ضخامت لوله های گوشتدار از چند میلیمتر تا چند سانتی متر متغیر می باشد. لوله های گوشتدار با توجه به نوع ضخامتی را دارند نامگذاری می شوند، مثلا لوله گوشتدار 10 میل و یا 20 میل و غیره...
یکی از ویژگی های بارز و عالی در لوله گوشتدار و کاربرد آن مقاوم بالا در مقابل رطوبت و مقاومت در برابر شرایط بد آب و هوایی می باشد.

کاربرد های میلگرد 16
میلگرد ها از مجله مصالح ساختمانی هستند که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. میلگرد 16 یکی از انواع پرکاربرد و پر فروش میلگرد می باشد. در اینجا می خواهیم در مورد کاربرد های میلگرد 16 بیشتر بدانیم، پس به شما پیشنهاد می کنم این مقاله ارزشن در رابطه با کاربرد میلگرد 16 را حتما مطالعه بفرمایید.
اما قبل از هر چیز بهتر است در مورد ویژگی های میلگرد 16 صحبت کنیم و آن را بهتر بشناسیم.
برای اطلاع از قیمت نبشی بال مساوی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
ویژگی های میلگرد 16
میلگرد 16 یکی از انواع میلگرد های آجدار است که که از جنس کربن و فولاد کربنی می باشد.
میلگرد 16 باید دارای تنش جاری مناسبی باشد تا بتواند مقاومت لازم را برای تغییر شکل داشته باشد. بنابراین این محصول باید دارای تنش جاری 4000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد.
تنش گسیختگی میلگرد 16 نیز 6000 کیلو گرم بر سانتی متر است. به تنش گسیختگی مقاومت کششی نیز گفته می شود. کسانی که در امر ساختمان سازی در حال فعالیت هستند باید از تنش گسیختگی میلگرد 16 اطلاع داشته باشند. تنش گسیختگی در میلگرد ها سبب می شود تا تغییر شکل پیدا کنند.
میلگرد 16 نسبت به دیگر میلگرد ها دارای انعطاف بالاتری است به همین سبب از آن در بیشتر صنایع استفاده می شود. همین ویژگی مزیتی عالی برای این میلگرد ها به شمار می رود زیرا مقاومت آن را در مقابل زلزله و تکان های شدید بیشتر می کند.
میلگرد 16 در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
چیزی که در این مقاله به دنبال آن هستیم این است که کاربرد های میلگرد 16 در کجا ها می باشد؟ حالا در پاسخ این سوال به مطالعه موارد زیر بپردازید.
کاربرد های میلگرد 16 در ساختمان سازی
یکی از کاربرد های میلگرد 16 در صنعت ساختمان سازی می باشد . از میلگرد 16 در صنعت ساختمان سازی به وفور استفاده می شود. میلگرد 16 دارای ویژگی A3 و آج 400 می باشد، بنابراین بهترین نوع میلگرد در تقویت پی ساختمان و قسمت فونداسیون آن می باشد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن هاش با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
کاربرد های میلگرد 16 در ساخت دکل های نفتی
برای کاربرد های میلگرد 16 میتوان به دکل های نفتی اشاره کرد .دکل های نفتی باید دارای مقاومت بالایی باشند به همین سبب برای ساخت آنها از فولاد و میلگرد 16 استفاده می شود تا در برابر ضربات و آسیب های دیگر در امان باشد.
کاربرد های میلگرد 16 در ساخت پروژه های ساختمانی بلند
همانطور که توضیح دادیم میلگرد 16 دارای کیفیت و مقاومت بالایی است و از آن برای ساخت بنا های بسیار بلند و چند طبقه استفاده می شود. زیرا تنها میلگردی که از استحکام بالا و مقاومت زیادی در برابر بلایای طبیعی برخوردار است میلگرد 16 می باشد. البته باید این نکته را به خاطر داشته باشید که هر چه به تعداد طبقات ساختمان اضافه می شود به همان نسبت نیز باید از میلگرد های قوی تر و محکم تری در ساختمان استفاده شود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
کاربرد های میلگرد 16 در پایه های بتنی
یکی دیگر از کاربرد های میلگرد 16 این است که در صنعت ساختمان سازی و ساخت سازه های بتنی برای اینکه، پایداری را در سازه بتنی بالا ببرند از میلگرد 16 استفاده می کنند. البته این سازه های بتنی سازه هایی بزرگ هستند و وزن بالایی دارند، از جمله این سازه ها برج های بلند و دکل های نفتی می باشد.
کاربرد های میلگرد 16 در رمپ پارکینگ
یکی دیگر از کاربرد های میلگرد 16 در رمپ پارکینگ ها می باشد ، به مسیر های شیب دار که در آن مسیر بالایی به پایینی ارتباط دارد رمپ پارکینگ گفته می شود. ویژگی بارز میلگرد 16 یعنی مقاومت بالا و سختی زیاد آن سبب شده تا از آن برای رمپ پارکینگ استفاده شود.
برای اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
البته نباید این مطلب را فراموش کرد که میلگرد های 16 باید دارای استاندارد های بین المللی باشند. در اینجا به استاندارد های میلگرد 16 میپردازیم:
میلگرد های 16 از نظر استاندارد به 4 گروه تقسیم می شوند:
میلگرد A1
میلگرد A2
میلگرد A3
میلگرد A4
استاندارد های بین المللی میلگرد عبارتند از ASTM ،JIS ،DIN و ISO
هر کدام از این استاندارد ها را کارخانه های مختلف در دست تولید دارند. اما خوشبختانه کشور ما در حال حاضر خود با توجه به استاندارد های بین المللی اقدام به تولید میلگرد می کند و از این لحاظ در این زمینه نیاز چندانی به واردات میلگرد از خارج کشور نیستیم. کارخانه های متفاوتی در ایران هستند که به تولید میلگرد 16 با کیفیت بالا و بر اساس استاندارد های بین المللی می پردازند.
چه عواملی بر قیمت میلگرد 16 تاثیر گذار است؟
پاسخ این سوال به عوامل متعددی بستگی دارد و در پاسخ این سوال نمی توان تنها یک عامل را نام برد، بلکه باید به موارد زیادی اشاره کرد. به برخی از این عوامل موثر بر قیمت میلگرد اشاره می کنیم:
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
نوسانات بازار ارز
هزینه های حمل و نقل
تعداد میلگرد سفارش شده
هزینه باسکول
اینها مهم ترین عواملی بودند که می توانند قیمت میلگرد را در بازار تحت تاثیر قرار دهند. میلگرد ها بر اساس شکل ظاهری، استاندارد های تولید، مقاومت، سایز، جنس و روش تولید تقسیم بندی می شوند. گفتیم کارخانه هایی هستند که به تولید میلگرد 16 می پردازند در اینجا به معرفی برخی از این میلگرد های پرکاربرد می پردازیم:
میلگرد 16 آناهیتا:
این نوع میلگرد از دسته میلگرد های آجدار می باشد و در پروژه های ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. این میلگرد دارای کیفیت بالایی است و تغییر شکل آن به 14 درصد می رسد.
میلگرد 16 بافق:
از میلگرد 16 تولید بافق برای مقاومت کششی بتن استفاده می شود زیرا این قابلیت را دارد تا مقاومت ششی را در بتن افزایش دهد. این نوع میلگرد دارای نوع آج دار است تا بتواند چسبندگی بیشتری میان بتن و فولاد ایجاد کند.
میلگرد 16 نیشابور:
این نوع از میلگرد 16 نیز از پرکاربردترین میلگرد ها در بازار میباشد و در سه مدل آجدار، آجدار جناقی و مارپیچ ساخته می شود. میلگرد 16 نیشابور نیز دارای مقاومت بالایی است و از نظر مکانیکی می تواند کیفیت سازه را بالا ببرد.
میلگرد 16 شاهرود:
میلگرد های تولید شده در این کارخانه نیز از نوع آجدار جناقی است و چسبندگی زیادی میان بتن و فولاد ایجاد می کند. این مدل از میلگرد نیز استفاده های فراوانی در امر ساختمان سازی دارد.
امروزه صنعت ساختمان سازی در حال پیشرفت است و کسانی که در این زمینه مشغول به فعالیت هستند بیش از هر چیز باید به کیفیت سازه اهمیت بدهند و این میسر نمی شود مگر با استفاده از مصالح با کیفیت در سازه.

کارایی نسبی شکل های مختلف آهن
تیر آهن ها از مهم ترین ابزار ها و مصالح به کار برده شده در صنعت ساختمان سازی می باشد. تیر آهن ها در شکل های مختلفی تولی و طراحی می شوند اما کارایی نسبی شکل های مختلف آهن چیست؟
اگر بخواهیم برای بهبود عملکرد تیرآهن کاری کنیم و کارایی آن را بالاتر ببریم باید در شکل های آن تغییراتی ایجاد کنیم. تیر آهن هایی که برای استفاده و کاربرد خمشی باید تولید شوند باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند تا کارایی نسبی شکل های مختلف آهن بالاتر برود.
کارشناسان در این زمینه تخصص های لازم را دارند تا بتوانند سطح مقطع مناسبی را برای تیر های آهن در شکل های مختلف در نظر بگیرند و ان را مورد آزمایش قرار دهند.
کارایی نسبی شکل های مختلف آهن
تیرآهن دارای یک محور خنثی می باشد که هر چقدر از مواد اولیه فاصله داشته باشد به بهبد تیرآهن در شرایط خمشی کمک بیشتری میکند. بنابراین هر چه فاصله میان مواد اولیه و محور اصلی افزایش پیدا کند، فرآورده فولادی کیفیت بالاتری و کارایی نسبی شکل های مختلف آهن بالاتر می رود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
از طرفی دیگر مقطع بزرگتر و مقاومت آن در برابر گشتاور خمشی با در نظر گرفتن تنش مجاز ثابت بیشتر می شود.
در مبحث کارایی نسبی شکل های مختلف آهن یکی از محدودیت هایی که در شکل ای متفاوت تیر آهن وجود دارد در افزایش تیر نسبت ارتفاع به عرض می باشد.
در این فرآیند هر چهاین نسبت افزایش پیدا کند پایداری تیر کاهش می یابد. به همین سبب است که تیز های که به شکل مستطیل هستند و یا به عبارتی مقطع مستطیلی دارند این تیزها دوام کمتری نیز دارند و در برابر یک کمانش جانبی دچار شکستگی شوند.
در کارایی نسبی شکل های مختلف آهن و مقاومت تیر کتنش جانبی یکی از مهم ترین معیار هایی است که می تواند مقاومت تیر را تعیین کند ولی این در صورتی است که از این مزیت در کنار بقیه معیار های خمشی به صورت صحیح استفاده شود.
در معادله ای دیگر میتوانید مشاهده کنید که اگر مساحت دو تیر در شکل های مربع و دایره به طور مساوی باشند، می توان این مطلب را به وضوح دید که شکل های مربع که دارای سطح مقطع مربع می باشند نسبت به سطح مقطع دایره از مقاومت بالاتری برخوردارند.
برای اطلاع از قیمت ورق آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
با توجه به توضیحاتی برای کارایی نسبی شکل های مختلف آهن که داده شد متوجه شدید که سطح مقطع هر یک از تیر آهن ها می تواند در مقاومت آنها تاثیر زیادی داشته باشد. طراحی بارگذاری خمشی دارای شرایط متفاوتی می باشد، هر کدام از تیر آهن هایی که در امر ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد داری شرایط و خصوصیات مخصوص به خود آنها می باشد.
حالا در اینجا می خواهیم بدانیم که چرا بعضی از تیر ها دای مقاومت بالاتری است و بعضی دیگر این خاصیت را نداشته و مقاومت پایین تری دارد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
عوامل موثر در مقاومت آهن
داشتن عیار تیرآهن
برای کارایی نسبی شکل های مختلف آهن باید گفت که عیار فولاد دارای یک استاندارد مشخص است که بر اساس آن کیفیت تیر مشخص می شود. این استاندارد بین المللی ASTM می باشد ولی با این وجود تیر های آهن دارای عیار های متفاوتی است که دلیلی بر بد بودن هر کدام از آنها نمی باشد بلکه هر کدام از این تیر ها در جایی مخصوص به خود آن مورد استفاده قرار می گیرد.
شکل و ابعاد تیر
شکل و ابعاد تیر نیز یکی از مهم ترین مسائلی است که باید به آن توجه کافی داشته باشید. زیرا هرد عامل میتواند در مقاومت و کارایی نسبی شکل های مختلف آهن آن در کاربرد آن تاثیر گذار باشد. این ابعاد و اشکال را در قالب جدول پروفیل اشتال Stahlbau Profile توضیح داده شده است.
طراحی تیر ها به صورت دستی
در طراحی تیرها به صورت دستی دو روش وجود دارد یکی به صورت طراحی حالت حدی و دیگری طراحی تنش مجاز البته هر کدام از این روش ها دارای معایب و محاسن خاص خودش است و باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.
کارایی نسبی شکل های مختلف آهن بسیار متفاوت است. طراحی تیر در حالت های مختلف خمشی یکی از کار هایی است که تمامی مهندسان سازه به آن واقف می باشند. بر این اساس محاسبات زیادی مانند محاسبه مدول در این میان وجود دارد.
برای اطلاع از قیمت ورق سیاه با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
با توجه به توضیحاتی که داده شد به طور خلاصه باید گفت، اگر بخواهیم مقاومت تیر آهن و کارایی نسبی شکل های مختلف آهن را در نظر داشته باشیم در حالت اعمال خمش باید سطح مقطع مورد نظر را نیز در نظر بگیریم. در درجه بعدی موارد سازند نباید از محور خنثی فاصله ای داشته باشد. در این صورت می تواند به مقاومت تیر مطمئن شد. در شکل زیر سطح مقطع مستطیل با عرض b و ارتفاع h نمایش داده شده است.
مدول ا نیز به صورت زیر نوشته می شود:
رابطه بالا نمایانگر این است که یک سطح مقطع مستطیلی با مساحت مشخص، افزایش ارتفاع می تواند کارایی نسبی شکل های مختلف آهن را بیشتر کند.
برای اطلاع از خرید پروفیل با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
ولی در این میان یک محدودیت عملی در میزان افزایش ارتفاع وجود دارد. بنابراین نتیجه میگیریم که یک تیر با سطح مقطعی مستطیل باریک به وسله کمانش جانبی قابل شکستن است. در مقایسه با یک سطح مقطع دایره ای با یک سطح مقطع مستطیل ضلع مربع با مساحت دایره مورد بررسی قرار می گیرد.
مدول سطح مقطع دایره و مربع به ترتیب زیر است:
در نهایت نسبت این دو مدول به صورت زیر می شود:
در نتیجه این نسبت شما به راحتی می توانید بفهمید که وقتی سطح مقطع در دو تیر با یکدیگر برابر باشند، استقامت خمشی و کارایی نسبی شکل های مختلف آهن در تیر مربعی بسیار بیشتر از مقطع دایره ای می باشد. در تیر آهن هایی که به شکل دایره ای هستند نقاط بیشتری در نزدیکی دایره خنثی وجود دارند، در نتیجه کمتر دچار تنش ها قرار گرفته و همچنین مقاومت کمتری نیز در برابر بارگذاری خمشی صورت می گیرد.
سطح مقطع تیر با مساحت A و ارتفاع H و با گذاشتن نصف مساحت در فاصله h/۲ و نصف دیگر آن در مساحت و فاصله h/۲ در پایین این محور قرار دارد که در بهترین حالت ممکن می باشد.
مدول مقطع فوق به صورت زیر می باشد:
این مواردی که در مقاطع بالا رعایت شده در مقاطع بالا پهن نیز مورد توجه قرار می گیرد.
مقدار مدول این نسبت به صورت زیر می باشد:
تیر های بالا پهن به دلیل عرض زیادی که دارند دارای پایداری و استقامت بالایی هستند، ولی یکی از معایبی که تیر های بال پهن دارد نازک بودن آنهاست که در زمان اجرا و استفاده آنها در ساختمان محدودیت هایی وجود دارد. نازک بودن جان تیرآهن میتواند تنش های برشی را افزایش دهد.

جوشکاری ورق گالوانیزه
گالوانیزه یکی از محصولات بدست آمده از فولاد می باشد و یا به عبارتی از خانواده فولاد است. اما نحوه جوشکاری در گالوانیزه با فولاد متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد در ادامه به بررسی جوشکاری ورق گالوانیزه می پردازیم.
یکی از عواملی که سبب شده تا جوشکاری ورق گالوانیزه با دیگر ورق ها متفاوت باشد دمای تبخیر پایین پاششی است که بر روی ورق های گالوانیزه وجود دارد. به همین دلیل باید به دنبال روش های مناسبی برای جوشکاری گالوانیزه بود به عنوان مثال کار هایی همچون نوع الکترود مصرفی، تمیز کردن سطح قبل از عمل جوشکاری و غیره...
چه مشکلاتی در جوشکاری ورق گالوانیزه وجود دارد؟
در هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه امکان دارد فرد جوشکار با مشکلاتی روبرو شود، جوشکاری گاهی در سطح وسیعی انجام می شود و گاهی در یک نقطه انجام پذیر است. در اینجا می خواهیم به نکات مهمی که در هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه باید مورد توجه قرار بگیرد بپردازیم:
برای اطلاع بیشتر از مرکز آهن با آهن مرکزی همراه باشید و با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
نکات مهم هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه
- یکی از نکاتی که به هنگام جوشکاری ورق گالوانیزه باید دقت کرد این است که قبل از اینکه عمل جوشکاری بر روی گالوانیزه انجام شود باید سطح آن از هر گونه مواد اضافی و خوردگی های ایجاد شده پاک شود.
بعد از این مرحله جوشکاری انجام شده و دوباره عمل گالوانیزه انجام می شود تا محل هایی که جوشکاری بر روی آن انجام شده قابل تشخیص نباشد.
به این نکته دقت داشته باشید که بلافاصله بعد از پاکسازی سطحی گالوانیزه عمل جوشکاری را انجام دهید زیرا امکان خوردگی و اکسید شدن فولاد وجود دارد. بنابراین با مشکل اصلی یعنی همان لایه و پوشش اکسیدی گالوانیزه که خود عامل اصلی مشکل است آشنا شدید.
- توجه به نکات ضروری در مورد جوشکاری برای هر گونه مواد ضروری است ولی ضرورت این کار را در جوشکاری ورق گالوانیزه بیشتر احساس می کنند. انجام عمل جوشکاری ورق گالوانیزه مانند جوشکاری بر روی هر مواد دیگری احتیاج به رعایت یکسری اصول دارد، همچنین باید نکات ایمنی را نیز جزو ضروریات جوشکاری گالوانیزه در نظر بگیرید.
انجام عمل جوشکاری بر روی ورق های گالوانیزه دارای اصول مخصوص به خود می باشد مثلا اینکه باید از الکترود های مناسب برای این کار استفاده کرد. همچنین قطعات ورق ها را باید در جایی ثابت نگه داشت و جوشکاری را انجام داد.
- روش جوشکاری قوسی نیز یکی دیگر های روش های مناسب برای جوشکاری ورق گالوانیزه است که دانستن نکات آن بسیار ضروری می باشد. در این روش برای جوشکاری ار الکترود های پوشش دار استفاده می شود، در صنعت به این نوع جوشکاری، جوشکاری برق نیز گفته می شود. روش جوشکاری قوسی بدین شکل است که الکترود ها به شکل عقب وجلو موجب تبخیر در پوشش روی می شود. این نوع جوشکاری از هر گونه ترک خوردگی بر روی ورق گالوانیزه جلوگیری می کند.
- یکی دیگر از نکات مطرح شده در جوشکاری ورق گالوانیزه این است که گاهی ورق های گالوانیزه در ضخامت کمتر از 5 میلیمتر هستند و باید از نوعی جوشکاری مخصوص این ورق ها استفاده کرد که به اصطلاح به این روش جوشکاری مقاومتی گفته می شود. طرز کار جوشکاری مقاومتی کمی حساس تر از روش های دیگر جوشکاری در ورق های دیگر می باشد. در این روش سعی بر آن است تا کمترین آسیب به ورق های گالوانیزه وارد شود از این روش به عنوان روش های مقرون به صرفه استفاده می شود.
- قرار گرفتن درست و تمیز ورق های گالوانیزه در کنار هم از مهم ترین نکاتی است که در زمان جوشکاری ورق های گالوانیزه باید به آن توجه شود. گاهی اتفاق می افتد که ورق ها به درستی در کنار هم قرار نمی گیرند و این سبب می شود بریدگی هایی در این ورق ها ایجاد شود. در این شرایط بهترین روشی که می توان به آن اشاره کرد استفاد از اشعه لیزر می باشد. برای انجام این کار ابتدا درز ها به خوبی تحت کنترل قرار می گیرد و لبه ها به درستی کنار هم جفت می شود و در آخر به وسیله اشعه لیزر جوشکاری انجام می شود. مسلما این روش کار بسیار حساس تر از روش های دیگر جوشکاری می باشد و کمی گران تر نیز هست. ولی مزیت خوبی که دارد این است که در زمان و هزینه های بعدی می تواند به خوبی صرفه جویی کند. اگر چه معایبی نیز در این روش وجود دارد و آن این است که ورق هایی که به وسیله لیزر جوشکاری می شوند دارای محدودیت در عمق می باشند.
- بهتر است بعد از انجام عمل جوشکاری بر روی محل جوشکاری آب ریخته شود، ریختن آب بر روی محل جوشکاری سبب میشود تا کیفیت جوشکاری بهتر و بیشتر شود.
- بعد از انجام عمل جوشکاری برای از بین بردن آثار مذاب باید سطح ورق باید سنگ زنی شود.
- با توام توضیحاتی که در مورد نکات مربوط به جوشکاری ورق گالوانیزه گفته شد که دارای اهمیت بالایی است، اما با این وجود نوع و کیفیت گالوانیزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
ترمیم ورق گالوانیزه بعد از جوشکاری چگونه صورت می گیرد؟
بعد از آنکه عملیات جوشکاری بر روی ورق های گالوانیزه انجام شد، ناحیه جوش خورده توسط رنگ پوشیده می شود که حاوی فلز روی می باشد.
ورق های گالوانیزه با توجه به اینکه در چه مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد دارای ترمیم متفاوتی می باشد. بنابراین اگر ورق های گالوانیزه آسیب زیادی دیده باشد، انجام دوباره گالوانیزاسیون بسیار اهمیت دارد.
اما در صورتی که به گالوانیزاسیون آسیب زیادی نرسیده باشد و کیفیت اصلی آن از بین نرفته باشد نیازی به ترمیم دوباره آن وجود ندارد. زیرا مهم این است که اطراف ورق گالوانیزه آسیبی ندیده باشد و در نقاطی که جوش خوردگی وجود دارد می توان این نقص را با استفاده از روش کاتدی تا حد زیادی ترمیم کرد.
برای اطلاع از قیمت ناودانی اروپایی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
فرق میان جوشکاری ورق گالوانیزه با ورق های فولادی و معمولی چیست؟
ورق های گالوانیزه دارای پوششی است که سبب می شود عملیات جوشکاری ورق گالوانیزه کمی کند تر صورت بگیرد و زمانی تا دو برابر جوشکاری ورق های معمولی نیاز دارد. تفاوت دیگری که در این رابطه وجود دارد این است که برای جوشکاری ورق گالوانیزه باید از فشار الکترود بالایی استفاده شود. آخرین تفاوتی که در جوشکاری این دو وجود دارد در جریان الکتریکی می باشد. به دلیل پوششی که در سطح ورق های گالوانیزه وجود دارد گرمای زیادی تولید می شود و در نتیجه باید از جریان الکتریکی کمتری استفاده شود.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.

دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد
در رابطه با دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن باید گفت که دستگاه نورد ورق یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که در صنعت آهن آلات برای شکل دهی به آهن مورد استفاده قرار می گیرد در ادامه به بررسی و معرفی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن می پردازیم .
معرفی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد
برای معرفی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد باید گفت که به دستگاه نورد ورق رولینگ نیز گفته می شود. این دستگاه انواع ورق های فلزی را به مقاطع تخت، گرد، مخروطی و منحنی تبدیل میکند. به دستگاه نورد ورق بدین جهت رولینگ می گویند که این قابلیت را دارد تا در هر صنعتی برای رول کردن ورق از آن استفاده می شود، و این خاصیت این دستگاه می باشد.
نحوه عملکرد دستگاه نورد ورق
برای دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد ، دستگاه نورد می تواند بعضی از موارد که خاصیت موم سانی و تغییر پذیری خوبی دارند را به راحتی به ورق هایی تبدیل کند که در تمامی صنایع کاربرد دارد. البته عملیات نورد به دو صورت گرم و سرد انجام می شود و در صورتی از نورد گرم استفاده شود که موارد که برای شکل پذیری وارد دستگاه می شوند این قابلیت راندارند تا در دمای پایین تغییر شکل دهند، بنابراین باید در ابتدا گرم شده و در دمای بالا منعطف شوند.
دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن بدین گونه است که فلزی مانند آلومینیوم از لای غلطک هایی عبور می کند و ضخامتش کاهش می یابد و همزمان طول ورق ها افزایش می یابد. قسمت های مختلف دستگاه نورد ورق شامل: قفسه، غلطک ها، یاتاقان و محفظه، تجهیزات مکانیکی و الکتریکی می باشد.
از این دستگاه ها در کارخانه های فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از دستگاه های نورد می توان ضخامت قطعات آلومینیومی 6 میلیمتری را به 2 میلی متر تغییر داد. یکی دیگر از مهم ترین کار هایی که دستگاه نورد انجام می دهد از میان بردن انحنای سطح قطعه میباشد پس از معرفی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد به بررسی انواع نورد می پردازیم.
دستگاه نورد گرم
پس از معرفی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد ، در عملیات نورد گرم توسط دستگاه نورد در ابتدا مواد و فولاد به وسیله گرما و دمای بالای گرم شده و آن را به شکل های مختلف تبدیل می کنند. نحوه عملکرد نورد گرم و سرد هر کدام دارای ویژگی های خاص خود می باشد.
عملکرد دستگاه نورد به گونه ای است که در فرآیند انجام عملیات نورد تغییری در عرض ورق ایجاد نمی شود و تنها طول موارد را افزایش داده و ضخامت آن را با توجه به نوع نیاز تغییر می دهد. این دستگاه دارای غلطک هایی استوانه است که نحوه عملکرد آن به گونه است که موارد را در درون دستگاه به صورت مقاطع گرد و تخت و منحنی تبدیل کرده و از آن عبور می دهد. از جمله محصولاتی که توسط این دستگاه تولید می شوند نبشی و تیرآهن می باشد. حال دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد به صورت نورد سرد را توضیح می دهیم.
دستگاه نورد سرد
دربررسی دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن میتوان گفت در نورد سرد نحوه فرآیند نورد سرد فولاد از بین دو غلطک در فضایی کاملا سرد عبور داده می شود تا به ضخامت مورد نظر برسد. یکی از مزیتهای که نورد سر دارد این است که می تواند استحکام فولاد را تا 20 درصد افزایش دهد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
نورد سرد یکی ار بهترین روش های نورد بر روی فولاد است که می تواند در کیفیت ظاهری آن نیز تاثیر گذار باشد. انجام این عملیات بر روی ورق فولاد می تواند استقامت آن را نیز در برابر خوردگی افزایش دهد.
اگر بخواهیم به طور خلاصه و کاملا واضح در مورد دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن توضیح دهیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
دستگاه نورد عمل رولینگ و فرم دادن به فولاد را برعهده دارد.
تیرآهن و نبشی توسط دستگاه نورد ورق ساخته می شود.
در زمانی که تغییر شکل دهی به پایان رسید حالا نوبت به برش ورق می باشد.
عمل برش ورق به وسیله قیچی و اره صورت می گیرد.
نورد سرد و نورد گرم چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟
نورد گرم بر روی سطح فولاد پوششی اکسیدی ایجاد میکند و در نورد سرد سطح فولاد تمیز تر می باشد. فولادی که در مرحله نورد سرد ایجاد شده است دارای سطحی صاف و صیقلی دارد و روغن کاری بر روی آن بسیار ساده تر می باشد. بنابراین از دستگاه نورد بسته به نوع استفاده یعنی گرم و سرد مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اطلاع از قیمت ناودانی با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
چه موادی با استفاده از دستگاه نورد تولید می شود
فولاد آلیاژی
فولاد ضد زنگ
آلیاژهای آلومینیومی
فولاد کم کربن
آلیاژهای منیزیوم و مس
ویژگی های نورد سرد
استحکام و سختی بالا در ورق ها و ترک های آن را کم می کند.
قابلیت های ورق های نازک
روغن کاری راحت
دارای پوششی اکسیدی
ویژگی نورد گرم
در این روش از دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد آن بعد از حرارت دادن از داخل کوره بیرون می آید و از زیر غلطک های متفاوتی رد می شود.
نیروی وارد شده به مواد در نورد گرم کمتر از نورد سرد است.
ورق های بیرون آمده از نورد گرم از استحکام کمتری برخوردار است.
از نورد گرم برای قطعات بزرگ شمش استفاده می شود.
در نورد گرم ار تجهیزات کمتری استفاده می شود.
پس ازبررسی و معرفی کامل دستگاه نورد ورق و نحوه عملکرد باید گفت دستگاه های نورد در دو سایز کوچک و بزرگ وجود دارند، از دستگاه های نورد بزرگ در واحد های صنعتی عظیم استفاده می شود و از دستگاه های نورد کوچک در کارگاه های کوچک برای تولید محصولات در سایز های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اطلاع از قیمت تیرآهن IPE با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
ورق های صنعتی از جمله متریالی است که در تمامی صنایع کاربرد دارد، بنابراین استفاده از دستگاه نورد یکی از ملزومات برای کارخانجات به شمار می رود. با توضیحاتی که داده شد تا حدود زیادی با دستگاه نورد گرم و سرد و نحوه عملکرد دستگاه نورد ورق های فولادی و غیره آشنا شدید.
اگر بخواهیم به طور خلاصه از نحوه عملکرد نورد توسط دستگاه نورد بگوییم، باید گفت در فرآیند نورد مقداری از یک ماده که هر جنسی مانند آلومینیوم، فولاد و غیره می باشد در بین دو غلطک قرار می گیرد و در اثر فشار بیش از حدی که بر آن وارد می شود می تواند به آن شکل دهد. مقدار ضخامتی که برای این ورق ها در نظر گرفته می شود متفاوت است.
برای اطلاع از قیمت میلگرد آجدار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
دستگاه های نورد دارای انواع دو غلطک، سه غلطک و چهار غلطک وجود دارند. برای تولید ورق از دستگاه دو غلطکی استفاده می شود، یعنی در این نوع چرخش غلطکی از دو طرف انجام می شود تا ضخامت ورق به حدی قابل قبولی برسد.
دیدگاه بگذارید